Big Time Gaming Proprietary Limited придобиване за Evolution Gaming Group AB

Шведската iGaming innovator Evolution Gaming Group AB, обяви подписването на споразумения на стойност около 536 милиона долара, което е предназначено за покупка на по-малък австралийски конкурент Big Time Gaming.


Стокгольмская фирма, котирующаяся на борсата, използва официалното съобщение за пресата, за да опише подробно, че споразумението, както се очаква, ще бъде затворена през второто тримесечие на тази година, след като тя е предала на инвеститорите Big Time Gaming Limited около 95,3 млн. долара в брой и акции на стойност около 166,8 млн. долара. Освен това компанията съобщи, че тази сума ще бъде допълнена от "приходи" до 274 милиона долара, които ще се основават на резултатите от последното й придобиване през следващите две години.

Evolution Gaming Group AB е един от най-известните разработчици на онлайн казина в света с дилъри на живо и миналата година похарчи малко над 2 милиарда долара, за да поеме шведския новатор iGaming NetEnt AB. Председателят на борда на компанията Йенс Фон Бар използва прессъобщение, за да опише Big Time Gaming Proprietary Limited като "лидер на мисълта в онлайн Слотовете", А покупката му трябваше да укрепи "стратегическото положение на собственото си предприятие като водещ доставчик на цифрови казино игри в света".

"Фокусът на Big Time Gaming Proprietary Limited върху иновациите и създаването на уникални игрални преживявания се вписва перфектно в нашата култура и мислене. Очакваме с нетърпение да продължим нашето съвместно пътуване.”

Evolution Gaming Group освен това обяви, че всяко последващо "изплащане на печалба" трябва да бъде удовлетворено чрез съотношение 70/30 към акции, а придобиването на Big Time Gaming Proprietary Limited се очаква да "повлияе положително" на резултатите от печалбата на акция за годината. Компанията освен това съобщи, че първоначалната емисия може да достигне до 1,12 милиона от собствените си акции, "оценени на цена, еквивалентна на среднопретеглената цена на обема", за две седмици от 23 март.

От своя страна, Ник Робинсън е главен изпълнителен директор на компанията Big Time Gaming Търгуване Limited със седалище в Сидни и заяви, че неговата организация през миналата година отчете печалба преди лихви, данъчна амортизация амортизация приблизително в размер на 34.5 млн. долара благодарение на общ доходи, които надвишават 39,3 милиона долара. Освен това, той обясни, че името на неговата фирма включват любими играчи, като Extra Чили и Bonanza, както и иновативна игрова механика на Megaways, която е интегрирана в над 200 видеослотов от няколко разработчици по целия свят.

"Evolution Gaming Group AB и Big Time Gaming Proprietary Limited са задвижвани от иновации, така че са идеални един за друг. Светло и интересно бъдеще очаква нашите играчи.”

Коментари

Популярни публикации от този блог

Pragmatic Play разкрива ново допълнение към сътрудничеството на Reel Kingdom collaboration: Floating Dragon Hold & Spin

Divine Links - nовият Blueprint Gaming powered studio Lucksome дебютира първото издание

Pragmatic Play продължава да разширява присъствието си в Латинска Америка